Doorgaan naar hoofdcontent

Verwijzingen naar ziekenhuizen en ggz stabiel

 

 
 
Verwijzingen naar ziekenhuizen en ggz stabiel
Het aantal verwijzingen naar ziekenhuizen en de ggz lijkt stabiel ten opzichte van de laatste weken. Dat blijkt uit cijfers van het NZa op basis van gegevens van ZorgDomein. 
 
Menselijke antilichamen uit muizen: van hobby tot beursgang
Wat begon als een wetenschappelijk hobbyproject leidde binnen 20 jaar tot een beursgang in Hong Kong. Hoogleraar celbiologie Frank Grosveld en zijn team maken menselijke antilichamen in muizen. In de coronacrisis kwam die expertise ineens uitstekend van pas. 
 
Ikazia start met communicatiecampagne tegen agressie in de zorg
Omdat verbaal en fysiek geweld steeds vaker voorkomt binnen de zorg, start het Ikazia Ziekenhuis een communicatiecampagne die de agressie tegen zorgverleners een halt moet toeroepen. Medewerkers van het ziekenhuis hebben regelmatig te maken met intimidatie en agressieve bezoekers. De campagne #samentegenagressieindezorg moet mensen bewust maken van hun gedrag en een einde maken aan... 
 
Sterfte in week 49 nog steeds verhoogd
In week 49 (30 november tot en met 6 december 2020) overleden naar schatting 3 450 mensen. In de winter neemt het aantal overledenen altijd toe. De sterfte in week 49 is echter nog 400 hoger dan verwacht voor deze periode.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.