Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe update Leidraad Triage behandeling thuis, verpleeghuis of ziekenhuis bij oudere met COVID-19

 

 
 
Nieuwe update Leidraad Triage behandeling thuis, verpleeghuis of ziekenhuis bij oudere met COVID-19
Onlangs is versie 5 van bovengenoemde Leidraad gepubliceerd. De Leidraad biedt handvatten en aandachtspunten voor specialisten ouderengeneeskunde, huisartsen en medisch specialisten om de juiste zorg te kunnen bieden aan de oudere patiënt met (verdenking op) COVID-19. Deze Leidraad is ook van toepassing op het verpleeghuis. 
 
Intensive cares gaan op grote schaal informatie uitwisselen
Nederlandse intensive cares gaan op grote schaal gegevens met elkaar delen. Het gaat om informatie uit apparaten zoals beademingsmachines, dialysemachines en diagnoses uit patiëntendossiers, maakten de ic-artsen Diederik Gommers van het Erasmus MC en Paul Elbers van het Amsterdam UMC in het programma Op1 bekend. 
 
Ik ben het verdienmodel
Wat mag gezondheid kosten voor de overheid, de zorgverzekeraars, de zorgvragers? Ik denk deze dagen vaak aan de uitspraak: aan gezondheid verdient bijna niemand, aan ziekte wel. Hierdoor ziet de arts nog altijd zo snel mogelijk zijn patiënten, want voor je het weet is de kwaal vanzelf overgegaan. Goed nieuws voor de patiënt, gederfde inkomsten voor de specialist. Het middel is dan erger dan de... 
 
Op bezoek bij Sinterklaas


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.