Doorgaan naar hoofdcontent

Bijna 100.000 zorgmedewerkers positief getest

 

 
 
Bijna 100.000 zorgmedewerkers positief getest
Sinds het begin van de corona-uitbraak hebben zeker 96.042 mensen die in de zorg werken het coronavirus opgelopen. Dat zijn er 8434 meer dan vorige week. De week ervoor waren er ruim 9600 besmette zorgmedewerkers bijgekomen, blijkt uit gegevens van het RIVM. 
 
Nieuwe manier om aerosolen te voorkomen: pas het water aan
Tandheelkundige procedures zijn een groot risico wat betreft de mogelijke verspreiding van het coronavirus. Tijdens een behandeling is het genereren van aerosolen door roterende of ultrasone krachten onvermijdelijk. Dit probleem kan worden geƫlimineerd door de fysische eigenschappen van het water aan te passen, aldus een recente studie. 
 
Een ingetogen jaarwisseling
'Alles is relatief', schrijft Hopensjouwer. 'Vaak maak ik me druk om van alles, terwijl sommigen niet eens een dak boven hun hoofd hebben'. Het bericht Een ingetogen jaarwisseling verscheen eerst op PsychoseNet. 
 
E-health platform als motivator voor een gezonde leefstijl
Een gezonde levensstijl is van essentieel belang voor de preventie en revalidatie van hart- en vaatziekten. Het is voor veel mensen echter moeilijk om een dergelijke gezonde levensstijl vol te houden. Daarnaast verschillen ook de behoeften als het gaat om de mate en vorm van ondersteuning en interventies. Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat e-health patiƫnten kan ondersteunen bij het aannemen...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.