Doorgaan naar hoofdcontent

V&VS wordt VVAR | Saxenburgh

 

 
 
V&VS wordt VVAR | Saxenburgh 
 
Sneltest voor Rivas-medewerkers: uitslag bekend binnen halfuur
Alle Rivas-medewerkers met klachten kunnen sinds deze week terecht in de 'snelteststraat', achter het OK-complex van het Beatrixziekenhuis. De test wordt terplekke geanalyseerd. Binnen een halfuur ontvangen medewerkers telefonisch de uitslag. Ze weten snel waar zij aan toe zijn en of zij weer aan het werk kunnen. 
 
RIVM waarschuwt bloedbank voor nieuwe besmetting westnijlvirus
Het RIVM heeft bloedbank Sanquin op de hoogte gebracht van iemand in de regio Arnhem die besmet is geraakt met het westnijlvirus. Sinds vrijdag worden bloeddonaties uit deze regio selectief gescreend op aanwezigheid van het virus. "Dit gebeurt om te voorkomen dat het virus via bloedtransfusie naar patiƫnten in Nederlandse ziekenhuizen wordt overgedragen", aldus het instituut. 
 
Zorgbeeldportaal ondersteunt samenwerking reguliere zorg
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) biedt zorgaanbieders en ROAZ-regio's via het digitaal portaal Zorgbeeld inzicht in de beschikbaarheid van reguliere zorg in een regio. Dit inzicht helpt zorgaanbieders tijdens de coronacrisis bij de onderlinge samenwerking om de toegankelijkheid van de corona-zorg en reguliere zorg te kunnen borgen. In opdracht van het ministerie van VWS ontwikkelde de NZa...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.