Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe subsidieoproep Zwangerschap en geboorte: Ronde 2020/2021

 

 
 
Nieuwe subsidieoproep Zwangerschap en geboorte: Ronde 2020/2021
Wilt u met onderzoek bijdragen aan de gezondheid voor moeder en kind rond de zwangerschap en geboorte? En heeft u een idee voor onderzoek naar de organisatie van integrale geboortezorg of op het gebied van preventie in de geboortezorg? Lees dan de nieuwe subsidieoproep Zwangerschap en geboorte. 
 
Wijkgericht terugdringen van gezondheidsachterstanden
Alphen aan den Rijn, Den Haag en Leiden werken aan het wijkgericht terugdringen van gezondheidsachterstanden. Hoe kunnen ze inwoners de ondersteuning bieden die ze nodig hebben, zonder dat elke gemeente het wiel opnieuw hoeft uit te vinden? 'Wijzer in de wijk' is 1 van de 6 lokale consortia van ons programma 'Aan de slag met preventie in uw gemeente'. Bekijk dit mooie voorbeeld. 
 
Poederbrief bezorgd bij Laurentius ziekenhuis
Bij het Laurentiusziekenhuis in Roermond is donderdagmiddag een verdachte brief met onbekende inhoud bezorgd. Een woordvoerder van de brandweer sprak van een 'poederbrief'. De brief met de verdachte inhoud is gevonden bij het bestuursgebouw, dat losstaat van het ziekenhuiscomplex. 
 
Tocilizumab effectief voor COVID-19-patiƫnt op ic
Het geneesmiddel tocilizumab heeft een positief effect bij zeer zieke COVID-19-patiƫnten op de intensive care. Dat blijkt een internationaal onderzoek in ruim 260 ziekenhuizen, meldt het UMC Utrecht.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.