Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe online beslissingstool voor zorgverleners

 

 
 
Nieuwe online beslissingstool voor zorgverleners
Twee onderzoekers van de TU/e en het Catharinaziekenhuis hebben een nieuwe online tool ontwikkeld die zorgverleners ondersteund bij het nemen van betere beslissingen voor de behandeling van patiënten. Dergelijke tools bestonden wel al, maar werden in de dagelijkse praktijk nog niet heel veel gebruikt door artsen en verpleegkundigen op IC's. De nieuwe tool, zo blijk uit het onderzoek van Ashley De... 
 
Rotterdamse longarts: laat coronapatiënten herstellen bij naasten
"Neem als het kan je moeder in huis, want daarmee maken we bedden leeg." Die oproep doet afdelingshoofd longgeneeskunde van het Erasmus MC Joachim Aerts aan naasten van coronapatiënten. Hij vraagt familieleden zich te ontfermen over patiënten die voldoende zijn hersteld om het ziekenhuis te kunnen verlaten, maar voor wie niet direct nazorg kan worden geregeld. 
 
Aanpassing salarissen ID-banen en garantiebanen per 1 januari
De salarissen van ID- en garantiebanen in de cao Sociaal Werk worden per 1 januari 2021 aangepast aan de stijging van het minimumloon, die steeds per 1 januari en 1 juli wordt aangepast. In de tabel zijn de periodieken aan deze stijging aangepast. Lees meer. Het bericht Aanpassing salarissen ID-banen en garantiebanen per 1 januari verscheen eerst op Vakvereniging CNV Zorg & Welzijn. 
 
Financiële kengetallen zorginstellingen 2019
Tabel met voorlopige cijfers over grenswaarden van financiële kengetallen van zorginstellingen over het jaar 2019.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.