Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe doet E-Health het bij de huisarts in coronatijd?

 

 
 
Hoe doet E-Health het bij de huisarts in coronatijd?
Dat zorg op afstand tijdens de COVID-19 pandemie steeds populairder wordt, is al geen nieuws meer. Maar om brede en efficiente inzet ook in de toekomst mogelijk te maken, zijn technische aanpassingen nodig, en moeten patiënten het meer ormarmen. Het Nivel heeft onderzocht hoe dat is te realiseren. 
 
Patiëntenfederatie verwelkomt 3 nieuwe leden
Patientenfederatie Nederland heeft afgelopen week drie nieuwe leden mogen verwelkomen. De Algemene Ledenvergadering van de Patientenfederatie heeft het aspirant-lidmaatschap verleend aan Hersenletsel.nl, Care4Neo (voorheen: vereniging van ouders van couveusekinderen) en de Patiëntenvereniging Aangeboren Hartafwijkingen. 
 
Patiënt Ksyos kan gegevens verzamelen in PGO
Ksyos wisselt als eerste zorgaanbieder in Nederland gegevens uit met de persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) van een patiënt buiten de zogeheten gecontroleerde livegangen van het MedMij-programma. Ksyos is een zorginstelling die jaarlijks zorg 'digitaal dichtbij' levert aan bijna 150.000 patiënten. Onlangs ontving de eerste patiënt zijn gegevens veilig in zijn PGO, een primeur volgens... 
 
'Gezonde leefstijl versterkt het immuunsysteem, mogelijk ook tegen corona'
Mensen die roken of kampen met overgewicht hebben een grotere kans op een slechter beloop van COVID-19. Dat blijkt uit onderzoek van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Erasmus MC en het Amsterdam UMC. Daarom vinden de wetenschappers dat er meer aandacht moet zijn voor leefstijl bij het bestrijden van de pandemie.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.