Doorgaan naar hoofdcontent

Goed bezocht innovatiecafé ‘Sociaal ondernemen’ deelt ervaringen en tips

 

 
 
Goed bezocht innovatiecafé 'Sociaal ondernemen' deelt ervaringen en tips
Tijdens het tweede online innovatiecafé op 29 oktober 2020, georganiseerd in samenwerking met zorginnovatie.nl, stond het thema sociaal ondernemen centraal. Sociale ondernemers deelden hun geleerde lessen en tijdens ronde tafel gesprekken spraken deelnemers in kleinere groepen verder over specifieke thema's. Wat waren de belangrijkste lessen van dit innovatiecafé? 
 
"Basic is: making things more inclusive" – gesprek met Joan C. Tronto
Een jaarlijks hoogtepunt binnen 'Zorgethiek en Beleid' is de online ontmoeting met Joan Tronto, schrijfster van het boek Moral Boundaries. Alle onderwerpen die aan bod kwamen, lees je in dit artikel terug. Het bericht "Basic is: making things more inclusive" – gesprek met Joan C. Tronto verscheen eerst op Zorgethiek.nu. 
 
Raad van State: drogist op afstand is in strijd met de wet
Een 'drogist op afstand', die in Albert Heijn-winkels klanten voorlichting geeft over zelfzorggeneesmiddelen via een telefoon- of videogesprek op een tablet, is in strijd met de Geneesmiddelenwet. Dat heeft de Raad van State bekendgemaakt in een hoger beroep dat is aangespannen door het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD). 
 
Veel Veni- en Vidi-beurzen voor Amsterdam UMC


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.