Doorgaan naar hoofdcontent

Een gezonde schoollunch en meer bewegen op de basisschool helpen in de aanpak van overgewicht

 

 
 

Een gezonde schoollunch en meer bewegen op de basisschool helpen in de aanpak van overgewicht
Ouders, kinderen én basisscholen staan positief tegenover een gezonde schoollunch en meer bewegen op school om overgewicht tegen te gaan. Uit het onderzoek blijkt verder dat met de invoering van een schoollunch in combinatie met meer bewegen op school, het percentage kinderen van 4 tot 18 jaar met overgewicht zou kunnen dalen van 13,5% naar 10,2% in 2040, en kinderen met obesitas van 2,8% naar... 
 

Goed bezocht innovatiecafé 'Sociaal ondernemen' deelt ervaringen en tips
Tijdens het tweede online innovatiecafé op 29 oktober 2020, georganiseerd in samenwerking met zorginnovatie.nl, stond het thema sociaal ondernemen centraal. Sociale ondernemers deelden hun geleerde lessen en tijdens ronde tafel gesprekken spraken deelnemers in kleinere groepen verder over specifieke thema's. Wat waren de belangrijkste lessen van dit innovatiecafé? 
 

"Basic is: making things more inclusive" – gesprek met Joan C. Tronto
Een jaarlijks hoogtepunt binnen 'Zorgethiek en Beleid' is de online ontmoeting met Joan Tronto, schrijfster van het boek Moral Boundaries. Alle onderwerpen die aan bod kwamen, lees je in dit artikel terug. Het bericht "Basic is: making things more inclusive" – gesprek met Joan C. Tronto verscheen eerst op Zorgethiek.nu.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.