Doorgaan naar hoofdcontent

ANVS: Regel nu uw registratie of vergunning voor het werken met stralingsbronnen

 

 
 

ANVS: Regel nu uw registratie of vergunning voor het werken met stralingsbronnen
Praktijken die werken met stralingsbronnen, zoals röntgenapparatuur, hebben daarvoor een registratie of vergunning nodig van de ANVS. Tot 2018 volstond vaak een melding bij de ANVS. Als u deze melding nog niet omgezet heeft naar een registratie of vergunning bent u volgens de autoriteit in overtreding en krijgt u nu een laatste kans om dit te corrigeren. 
 

Risico's en voordelen van de endodontische herbehandeling
De keuze tussen endodontische herbehandeling of extractie en vervanging van elementen met mislukte wortelkanaalbehandelingen is een onderwerp van intens debat. De 'Dental Practicality Index (DPI) als een beslissingsinstrument voor de herbehandeling van wortelkanalen en het restaureren van endodontisch behandelde elementen kan hierbij ingezet worden. 
 

Voorbeeldbrief patiënt over kosten parodontale behandeling bij mondhygiënist in 2021
Veel paropatiënten hebben vragen over de kosten van hun parodontale behandeling. Hoe geef je goede uitleg aan je patiënt? Mondhygiënist Lieneke Steverink-Jorna maakte een voorbeeldbrief waarin de nieuwe paro-richtlijn – geïntroduceerd in maart 2020 – en de mondzorgtarieven voor 2021 zijn verwerkt. Download hier het voorbeeld.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.