Doorgaan naar hoofdcontent

Ziekteverzuim in ziekenhuizen baart zorgen

 

 
 
Ziekteverzuim in ziekenhuizen baart zorgen
Het ziekteverzuim onder ziekenhuispersoneel baart zorgen. Het wordt niet alleen veroorzaakt door coronabesmettingen, maar ook door oververmoeidheid. Dat blijkt uit een rondgang van het ANP. 
 
Feiten en fabels over desinfecterende gel
Desinfecterende gel is vaste prik geworden. Bij de ingang van de supermarkt, de bioscoop of standaard mee in de handtas. "Het kan écht helpen om infecties te voorkomen. Van het wassen van de handen met water en zeep wordt de huid juist droog en kwetsbaar," zegt dermatoloog Thomas Rustemeyer van het Amsterdam UMC. 
 
Persoonsgerichte oncologische zorg
'De zorg voor een patiënt is niet alleen medisch. Ook de psychologische, sociale en spirituele dimensie zijn van belang. Daarnaast spelen ook de organisatie van zorg, transities in zorg, en culturele aspecten een belangrijke rol.' In haar blog vertelt Wendy Oldenmenger op welke 3 punten verpleegkundig onderzoek een belangrijke rol kan spelen in het verbeteren van de oncologische zorg. 
 
Young people and digital health interventions: working together to design better
WHO and partners launch new guidance on designing digital health interventions with and for young people.  Digital tools are an increasingly popular approach to...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.