Doorgaan naar hoofdcontent

‘Wachten tot het bewijs rond is? Die luxe hebben we niet’

 

 
 
'Wachten tot het bewijs rond is? Die luxe hebben we niet'
Veldepidemioloog Amrish Baidjoe heeft ervaring met crisismanagement in kwetsbare gebieden. Wat vindt hij van het coronabeleid in Nederland? Waarom doet Afrika het zo goed in de statistieken? En wat ís eigenlijk een veldepidemioloog? NEMO Kennislink sprak met hem. 
 
'Besmetting operatiepersoneel Zuyderland gebeurde niet op ok'
De besmetting met het coronavirus van operatiepersoneel van Zuyderland Medisch Centrum is waarschijnlijk niet op de operatiekamers gebeurd. Dat zei David Jongen, bestuursvoorzitter van het Limburgse ziekenhuis vrijdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal. 
 
Thesis: Onzichtbare grenzen
Thesis Meike Schellekens: "Onzichtbare Grenzen" Meike onderzocht de omgang van verpleegkundigen met fysieke intimiteit van de oude mensen voor wie zij zorgen in hun verpleeghuis. Het bericht Thesis: Onzichtbare grenzen verscheen eerst op Zorgethiek.nu. 
 
Kinderen met astma worden beter online gevolgd en begeleid door Luchtbrug
Luchtbrug, initiatief van het Radboudumc, is een goede manier om kinderen met astma te volgen en te begeleiden. Door gebruik van Luchtbrug hoeven kinderen minder vaak naar het ziekenhuis te komen en verloopt de communicatie laagdrempeliger.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.