Doorgaan naar hoofdcontent

VieCuri slaat alarm om toename coronapatiënten

 

 
 
VieCuri slaat alarm om toename coronapatiënten
Ziekenhuis VieCuri in Venlo komt er niet langer aan toe om patiënten met corona uit het westen van Nederland op te vangen. Het ziekenhuis heeft de handen vol aan de toenemende stroom van patiënten uit de eigen regio. Dat laat VieCuri woensdag weten. 
 
Onderzoek naar beste manier voor afbouw antidepressiva
De academische ziekenhuizen Amsterdam UMC en Radboudumc gaan onderzoeken hoe het gebruik van antidepressiva het beste afgebouwd kan worden. 
 
Aanvragen VIPP 5-subsidie in laatste fase
De klokt tikt voor het aanvragen van een VIPP 5-subsidie. Instellingen van medisch-specialistische zorg (msz) en audiologische centra hebben nog tot en met 31 oktober 2020 de tijd om deze subsidie aan te vragen bij het ministerie van VWS, en om de vragenlijst voor de startmonitor voor VIPP 5 in te vullen. Msz-instellingen en audiologische centra komen in aanmerking voor subsidie als zij bepaalde... 
 
Afscheidsrede prof. Mackenbach: op reis door de geschiedenis van ziekten
Er wordt te weinig nagedacht over hoe het komt dat ziekten in de loop van de tijd opkomen en weer neergaan. Dat zei hoogleraar Maatschappelijke Gezondheidszorg Johan Mackenbach in zijn afscheidsrede op 23 oktober 2020. Vanwege de coronacrisis sprak hij deze digitaal uit, een primeur voor het Erasmus MC.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.