Doorgaan naar hoofdcontent

Vaccineren tegen waterpokken op BES-eilanden

 

 
 
Vaccineren tegen waterpokken op BES-eilanden
De Gezondheidsraad adviseert op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba vaccinatie tegen waterpokken toe te voegen aan het Rijksvaccinatieprogramma. Ook zou op de BES-eilanden iedereen die de ziekte nog niet heeft gehad eenmalig de kans moeten krijgen zich te laten vaccineren. 
 
Nieuwe borden met gebouwletters
Vanaf 1 oktober passen we de bewegwijzering in het Radboudumc aan. Zo hangt er vanaf vandaag nieuwe bebording met gebouwletters in de gang van het Radboudumc. 
 
Huidige definitie van heelkundige handeling in de Wet BIG volstaat
Het is niet nodig en niet wenselijk tot een aparte definitie voor IPL- en laserbehandelingen te komen. In lijn met het advies 'De B van bekwaam' stelt de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving (RVS) voor om, indien dit in de toekomst noodzakelijk blijkt te zijn, specifieke risicovolle (IPL- en laser) behandelingen bij AMvB nader te reguleren. Dit staat in het briefadvies 'Regulering van... 
 
Particulier gebruik van bestrijdingsmiddelen in tuinen daalt niet
Ondanks de Green Deal die de overheid en brancheorganisaties in 2017 sloten, daalde het gebruik van bestrijdingsmiddelen door particulieren in tuinen niet tussen 2014 en 2019. Dat blijkt uit een analyse van verkoopcijfers door het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Tuinbezitters gebruiken vooral steeds meer middelen tegen insecten.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.