Doorgaan naar hoofdcontent

Philips gaat samenwerking aan met Duits ziekenhuis

 

 
 
Philips gaat samenwerking aan met Duits ziekenhuis
Philips gaat in zee met het Marienhospital Stuttgart. Het gaat om een tienjarig samenwerkingsverband met het Duitse ziekenhuis. Het zorgtechnologieconcern zal het Marienhospital Stuttgart helpen met het implementeren van digitale oplossingen op meerdere afdelingen van het ziekenhuis. 
 
Drie nieuwe keuzehulpen voor samen beslissen beschikbaar
Vanuit het Experiment Uitkomstindicatoren van Santeon zijn drie nieuwe keuzehulpen beschikbaar gesteld voor alel ziekenhuizen. Het gaat om gaat om een keuzehulp voor de inrichting van de nacontrole bij borstkanker, een voor de ontslagbestemming na een CVA en een voor de behandeling van chronisch nierfalen. 
 
Programma TopZorg: resultaten uit een geslaagd experiment
Het programma TopZorg is bijna afgerond en heeft mooie resultaten opgeleverd. Voor een periode van 4 jaar is de combinatie van topspecialistische zorg met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs gesubsidieerd in 3 niet-academische ziekenhuizen. Een mooi moment om een aantal projectresultaten uit te lichten. 
 
Oktober borstkankermaand: neem klachten serieus en let op de symptomen
Terwijl deze periode bol staat met maatregelen en de zorg rondom corona, willen we juist ook aandacht blijven besteden aan de reguliere zorg, waar we met zijn allen sterk voor staan. Een voorbeeld is de zorg rondom borstkanker. Het mammacare team van het Beatrixziekenhuis staat namelijk ook in deze crisisperiode voor u klaar om u de beste zorg te bieden. Uiteraard met veiligheidsmaatregelen,...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.