Doorgaan naar hoofdcontent

MS en onzekerheid: de ontwikkeling van een tool

 

 
 
MS en onzekerheid: de ontwikkeling van een tool
Eva van Reenen, promovendus aan de UvH, doet onderzoek naar onzekerheid onder MS-patiënten. Het doel is een tool te ontwikkelen die mensen helpt om met die onzekerheid om te gaan. Het bericht MS en onzekerheid: de ontwikkeling van een tool verscheen eerst op Zorgethiek.nu. 
 
Nieuwste inzichten verwerkt in AERIUS
Een nieuwe versie van het nationale instrumentarium voor stikstofdepositie (AERIUS) is vanaf vandaag beschikbaar. De bronnen die zorgen voor emissies en daardoor ook de neerslag van stikstof veranderen voortdurend. Daarom wordt AERIUS regelmatig geactualiseerd. In AERIUS 2020 zijn de nieuwste wetenschappelijke inzichten en actuele data verwerkt. 
 
Doorbraak in jeugdbescherming nú nodig
Voor kinderen met een jeugdbeschermingsmaatregel is het nodig dat er nu actie komt. Het gaat om kwetsbare kinderen waarvan de (kinder)rechter vaststelt dat het niet goed met ze gaat doordat ze bijvoorbeeld verwaarloosd of mishandeld worden of doordat ze strafbare feiten plegen. De verbeteringen die jeugdbeschermingsinstellingen en gemeenten in gang zetten, hebben effect op de langere termijn.... 
 
Het laatste nieuws over COVID


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.