Doorgaan naar hoofdcontent

Janneke Brink-Daamen: ‘het ziekenhuis ligt hartstikke vol’

 

 
 
Janneke Brink-Daamen: 'het ziekenhuis ligt hartstikke vol'
Een interview met Janneke Brink-Daamen in de Gooi en Eemlander: 'De mensen zijn moe, zien op tegen de weken, misschien wel maanden die komen gaan.' Het bericht Janneke Brink-Daamen: 'het ziekenhuis ligt hartstikke vol' verscheen eerst op Tergooi. 
 
Ziekenhuizen Zuid-Holland schalen reguliere zorg flink af
Zeven ziekenhuizen in Zuid-Holland hebben de reguliere zorg sinds zondag veertig procent afgeschaald. Het gaat om LUMC, Haaglanden MC, Groene Hart Ziekenhuis, Reinier de Graaf Gasthuis, LangeLand, Alrijne Ziekenhuis en Haga. 
 
Nieuwe studie bevestigt: medicijnresten zijn risico voor kwaliteit oppervlaktewater
Een nieuwe studie door RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en Deltares bevestigt dat medicijnresten een risico zijn voor de kwaliteit van het oppervlaktewater in Nederland. Dat blijkt uit een analyse van meetgegevens van waterbeheerders uit 2017 en 2018. In 2017 en 2018 werd van 19 verschillende stoffen de risicogrens minimaal één keer overschreden. 
 
Nieuwe projecten van start: goede praktijkvoorbeelden verpleging en verzorging
Om ervoor te zorgen dat goede praktijkvoorbeelden elders benut kunnen worden, is het belangrijk dat er goede beschrijvingen van die voorbeelden zijn. Daarom financiert het programma Verpleging en Verzorging 10 projecten waarin door verpleegkundigen en verzorgenden ontwikkelde praktijkvoorbeelden systematisch worden beschreven. De eerste projecten zijn al gestart.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.