Doorgaan naar hoofdcontent

Internisten: zorg voor chronisch zieke patiënten in gedrang

 

 
 
Internisten: zorg voor chronisch zieke patiënten in gedrang
Internisten maken zich zorgen over de groei van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen. Ze waarschuwen dat de kwaliteit van de zorg voor chronisch zieke patiënten steeds verder in het gedrang komt als mensen zich niet aan de coronamaatregelen houden. 
 
VieCuri ontkomt niet aan afschalen zorg 
 
Nieuw onderzoek naar werking antistoffen bij coronapatiënten
Onderzoekers van Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Erasmus MC starten samen met Sanquin een nieuw onderzoek waarbij gekeken wordt of het toedienen van plasma van ex-coronapatiënten leidt tot een sneller herstel en minder ziekenhuisopnames van coronapatiënten. Het onderzoek richt zich specifiek op patiënten die nog niet zijn opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt het Erasmus MC maandag. 
 
Landelijk niet spoednummer brandweer
Geen spoed, wel brandweer ter plaatse nodig? Bel 0900-0904 Heb je de brandweer ter plaatse nodig, maar is het geen levensbedreigende of acuut gevaarlijke situatie? Dan bel je vanaf 12 oktober 0900-0904. Het nummer 112 blijft hét alarmnummer voor alle levensbedreigende situaties. Met dit nieuwe landelijke nummer beschikt de brandweer voortaan over één ingang voor alle meldingen...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.