Doorgaan naar hoofdcontent

Contactonderzoek gestart

 

 
 
Contactonderzoek gestart
Het HagaZiekenhuis is een contactonderzoek gestart wegens een onverwacht hoog aantal positief geteste medewerkers uit een groep die op verschillende covid-afdelingen werkt. Tot nu toe zijn 11 collega's uit deze groep positief getest. Uit voorzorg wordt een uitgebreider onderzoek gedaan en worden meer medewerkers getest. 
 
Marathon rennen in gevechtstenue en met aangepaste biologische klok
Hoogleraar Chronobiologie Bert van der Horst, de professor van de biologische klok, zit zaterdag 24 oktober al vanaf 8.00 uur aan zijn laptop gekluisterd. Van minuut tot minuut volgt hij de verrichtingen van acht mariniers die op het terrein van de Koninklijke Marine in Den Helder proberen het Wereldrecord Speedmarsen op de Marathon te verbreken. 
 
'Ziekenhuizen, ga over op preventief gebruik mondneusmaskers'
Samen met de vakbonden en de Patiëntenfederatie roepen wij de ziekenhuizen op ons advies te volgen en over te gaan op preventief gebruik van mondneusmaskers door ziekenhuismedewerkers. Zij en hun patiënten verdienen maximale bescherming. 
 
Voorzitter NVK en OMT-lid: Károly Illy wil geen afschaling van reguliere zorg voor kinderen
"Alle kinderen moeten in de tweede golf de zorg krijgen die ze nodig hebben" Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft maar stijgen. Steeds meer gewone zorg wordt afgeschaald. Wat betekent dit voor kinderen? Krijgen die nu en straks nog wel de juiste zorg? We vroegen het aan Károly Illy, kinderarts, voorzitter van de NVK […] Het bericht Voorzitter NVK en OMT-lid: Károly Illy wil...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.