Doorgaan naar hoofdcontent

Ambulancebus brengt coronapatiënten van Randstad naar Limburg

 

 
 
Ambulancebus brengt coronapatiënten van Randstad naar Limburg
Een speciale ambulancebus heeft in Rotterdam zes coronapatiënten opgehaald en naar Zuid-Limburg gebracht. Ze worden opgenomen in academisch ziekenhuis Maastricht UMC+. Het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) in Limburg wil de omgebouwde touringcar de komende tijd vaker gaan inzetten om meerdere patiënten tegelijk over te plaatsen. 
 
Bezoek in verpleeghuizen: maatwerk door het coronavirus
Verpleeghuizen die te maken hebben met besmettingen met het coronavirus, bieden maatwerk bij het mogelijk maken van bezoek aan bewoners door familie, kennissen en mantelzorgers. Zij zoeken steeds een balans tussen de veiligheid van de groep - het voorkomen van coronabesmettingen - en de kwaliteit van leven van individuele bewoners. 
 
Landingsplaats voor helicopters
Lees meer 
 
Aantal verwijzingen naar ziekenhuis en ggz verder gedaald
Huisartsen hebben vorige week opnieuw minder verwijzingen voor hun patiënten kunnen uitschrijven naar de ziekenhuiszorg en de geestelijke gezondheidszorg. Vorige week lag het aantal verwijzingen naar ziekenhuiszorg op 72% van wat we zouden verwachten zonder coronacrisis. Voor de geestelijke gezondheidszorg is dit 83%. Dat blijkt uit een analyse van de verwijsdata van ZorgDomein door de...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.