Doorgaan naar hoofdcontent

5831 nieuwe coronabesmettingen in een etmaal, 1070 in ziekenhuis

 

 
 
5831 nieuwe coronabesmettingen in een etmaal, 1070 in ziekenhuis
Tussen woensdagochtend en donderdag zijn 5831 nieuwe coronagevallen gemeld, een nieuw dagrecord. Het oude record heeft slechts een dag standgehouden. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend had het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu 4994 meldingen van positieve tests gekregen. Het waren er aanvankelijk 4996, maar dat is donderdag bijgesteld. 
 
Directeur LangeLand Ziekenhuis neemt time-out
Directievoorzitter Erik Booden van het LangeLand ziekenhuis in Zoetermeer neemt een time-out. Een woordvoerder van het ziekenhuis zegt dat hij om "persoonlijke redenen tijdelijk is teruggetreden". 
 
Minister: wet elektronische gegevensuitwisseling op schema
Minister Tamara van Ark (Medische Zorg) wil het wetsvoorstel elektronische Gegevensuitwisseling (Wegiz) begin 2021 aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat stelt de opvolgster van minister Bruins in de vierde Kamerbrief over digitale gegevensuitwisseling in de zorg. Zij stelt in de update dat er ook wordt gewerkt aan een solide juridische basis voor de tijdelijke maatregel om meer gegevens op de... 
 
Kuipers: Binnen een week moeten alle regio's reguliere zorg afschalen
Er liggen meer dan duizend coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. De stijging van het aantal coronapatiënten gaat volgende week net hard door. Dat betekent dat in alle regio's de reguliere ziekenhuiszorg moet worden afgeschaald om bedden vrij te maken voor coronapatiënten.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.