Doorgaan naar hoofdcontent

ZGT past bezoekregeling aan

 

 
 
ZGT past bezoekregeling aan
Het aantal coronabesmettingen in Twente neemt toe. Om patiënten, bezoekers en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen het coronavirus past ZGT met ingang van 1 oktober de bezoekersregeling aan. Per bezoekmoment mag er één bezoeker bij een patiënt komen. Het is dus niet meer mogelijk dat bezoekers voor dezelfde patiënt elkaar tijdens het bezoekmoment afwisselen. 
 
De wereldwijde vaccinrace
Heel de wereld kijkt reikhalzend uit naar een vaccin dat de coronapandemie tot een einde brengt. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Hoe werken die vaccins en zijn ze wel veilig als het zo snel gaat? 
 
Initiatief voor landelijke digitale uitwisseling patiëntgegevens
De uitwisseling van patiëntgegevens gebeurt lang nog niet overal digitaal. In veel gevallen wordt nog gebruik gemaakt van DVD's. USB-sticks en zelfs fax of papier. Philips en Enovation zijn gestart met een initiatief om zogenoemde XDS-netwerken (Cross-enterprise Document Sharing) van ziekenhuizen te gaan koppelen. Daarmee kan het op landelijk niveau digitaal uitwisselen van patiëntgegevens... 
 
Zuyderland sluit tijdelijk twee operatiekamers: vijftig geplande operaties afgezegd
The post Zuyderland sluit tijdelijk twee operatiekamers: vijftig geplande operaties afgezegd appeared first on Zuyderland.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.