Doorgaan naar hoofdcontent

‘Verwarde man wordt door arrestatieteam uit huis gehaald’

 

 
 

'Verwarde man wordt door arrestatieteam uit huis gehaald'
Ingelien Warmerdam'Verwarde man wordt door arrestatieteam uit huis gehaald'. Het zou zo maar een doorsnee krantenkop kunnen zijn waar je net zo makkelijk weer overheen leest. Als medewerker in de crisisdienst kom je soms in situaties dat mensen met overmacht uit huis gehaald moeten worden. Dat is echt het minst leuke wat ik als hulpverlener meemaak. Elke keer weer. De angst bij de betrokkene en... 
 

Mijn zoon
Terrence WeijnschenkOoit raakte ik verliefd. Op een vrouw. Een lieve vrouw. Een buurvrouw. Zij raakte in een psychose. Ik kon niet meer voor haar zorgen. Werd onder druk gezet om ons toen nog ongeboren kind af te staan. In eerste instantie om abortus te laten uitvoeren. Na een paar maanden daartegen knokken werd dat omgezet in 'afstaan ter adoptie'. Het knokken ging door. Zijn moeder slijt haar... 
 

Hoor mij!
Inge '…Dan kunnen we je niet verder helpen. We zijn te ver van je af als je in crisis raakt. Het enige dat ik voor je kan doen is een crisisopvang bellen.'Daar zat ik, op een kleine zwart-leren bank in een klein kamertje met gele muren en twee ramen waardoor je uitkeek op nog meer hoge gebouwen. De psychiater die schuin tegenover me aan zijn bureau zat, was zijn eigen praktijk aan het...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.