Doorgaan naar hoofdcontent

Terugluisteren: artsen Mammacentrum bij NH Gooi Radio

 

 
 
Terugluisteren: artsen Mammacentrum bij NH Gooi Radio
NH Gooi Radio luisterde naar de Tergooi Podcast met radioloog Esteban van Keulen en oncologisch chirurg Alwine Hellingman en nodigde beide artsen uit voor een gesprek over borstkanker in de studio bij NH Gooi Zaterdag. Het bericht Terugluisteren: artsen Mammacentrum bij NH Gooi Radio verscheen eerst op Tergooi. 
 
Eerste knieprothese met behulp van nieuwe robot in Nederland
Vlak voor de coronacrisis vond bij Treant Zorgroep de allereerste robot geassisteerde operatie aan een knie plaats. Orthopeden Gerben Bulthuis en Olaf Verhoof plaatsten samen met hun team een halve en een hele knieprothese met behulp van de Navio robot. Deze Nederlandse primeur vond plaats op ziekenhuislocatie Bethesda van Treant in Hoogeveen. 
 
3D-printer voor supersnel printen biomateriaal in ontwikkeling
Onderzoekers van het UMC Utrecht werken aan een 3D-printer die binnen enkele minuten een deel van het menselijk lichaam kan namaken, inclusief levende cellen. Dit moet het mogelijk maken om individuele modellen van delen van een patiënt te maken, waarmee onder andere buiten het lichaam medicatie getest kan worden. Dit moet patiënten uiteindelijk ook onafhankelijk van donororganen maken. Het... 
 
Catharina Ziekenhuis werkt aan de zorg van morgen
Hoe ziet de zorg van morgen er uit? In het Catharina Ziekenhuis wordt doorlopend onderzoek gedaan om de zorg voor onze patiënten continu te verbeteren. Dat doen we niet alleen. We werken daarvoor nauw samen met innovatieve partijen zoals bijvoorbeeld de Technische Universiteit in Eindhoven.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.