Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe besmetting COVID-19 bij nertsenbedrijf

 

 
 
Nieuwe besmetting COVID-19 bij nertsenbedrijf
In Gemert (gemeente Gemert-Bakel) is op een bedrijf een besmetting met SARS-CoV-2 vastgesteld bij nertsen. Het gaat om een bedrijf met ongeveer 5000 moederdieren. De besmetting is aan het licht gekomen door melding van ziekteverschijnselen bij de nertsen. Het bedrijf wordt zo spoedig mogelijk geruimd. In totaal zijn nu 44 nertsenbedrijven in Nederland besmet verklaard. 
 
Inventarisatie kwaliteitsstandaarden paramedische zorg afgerond
In februari 2020 hebben 5 paramedische beroepsgroepen subsidie ontvangen vanuit het programma Paramedische Zorg voor het inventariseren van bestaande, geplande en gewenste activiteiten op het gebied van de ontwikkeling van kwaliteitsstandaarden. Deze inventarisaties zijn nu opgeleverd. 
 
Maximum aantal ontwikkeladviezen bereikt
De kosteloze ontwikkeladviezen die het kabinet beschikbaar stelt via de regeling NL Leert Door voorzien in een grote behoefte. Vanaf 1 augustus konden mensen een kortdurend traject aanvragen bij een loopbaanadviseur om zicht te krijgen op de arbeidsmarktkansen die er in deze recessie voor hen zijn. Veel sneller dan verwacht is het maximum aantal inschrijvingen bereikt. 
 
Catharina Website tijdelijke storing
Vanwege een storing bij onze website-provider is onze website gisterenmiddag een paar momenten onbereikbaar geweest. Onze excuses hiervoor.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.