Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe besmetting COVID-19 bij nertsenbedrijf

 

 
 

Nieuwe besmetting COVID-19 bij nertsenbedrijf
Bij een nertsenbedrijf in de Haps (gemeente Cuijk) is een besmetting met SARS-CoV-2 vastgesteld. Het bedrijf heeft ongeveer 5.000 moederdieren. De besmetting is aan het licht gekomen door melding van ziekteverschijnselen bij de nertsen. Het bedrijf wordt zo spoedig mogelijk geruimd. In totaal zijn nu 53 nertsenbedrijven in Nederland besmet verklaard. 
 

Kabinet investeert structureel in digitale zorg
Het kabinet investeert de komende jaren structureel in digitale zorg, zoals via de Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET) voor zorgaanbieders. Dat schrijft de regering-Rutte in een toelichting op de gisteren gepresenteerde Miljoenennota. Tijdens de crisis hebben digitale toepassingen hun waarde bewezen, zo stelt het kabinet. Voor de SET-regeling is dit jaar in totaal 77 miljoen euro... 
 

Rioolwateronderzoek op coronavirus door heel Nederland
Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu onderzoekt nu samen met de waterschappen door heel Nederland het rioolwater op aanwezigheid van het nieuwe coronavirus. In totaal gaat het om meer dan 300 meetpunten bij rioolwaterzuiveringsinstallaties verspreid over Nederland.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.