Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe besmetting COVID-19 bij nertsenbedrijf

 

 
 

Nieuwe besmetting COVID-19 bij nertsenbedrijf
In Gemert (gemeente Gemert-Bakel) is op een bedrijf een besmetting met SARS-CoV-2 vastgesteld bij nertsen. Het gaat om een bedrijf met ongeveer 5000 moederdieren. De besmetting is aan het licht gekomen door melding van ziekteverschijnselen bij de nertsen. Het bedrijf wordt zo spoedig mogelijk geruimd. In totaal zijn nu 44 nertsenbedrijven in Nederland besmet verklaard. 
 

Tweede subsidieronde Zorg voor Innoveren gestart
Op 1 september is de tweede subsidieronde voor Implementatie- en Opschalingscoaching van Zorg voor Innoveren van start gegaan. In totaal is in deze ronde 1,2 miljoen euro subsidie beschikbaar, verdeeld over aanvragen van elk maximaal 5.000 euro. De deadline voor het aanvragen van deze subsidie is vastgesteld op 28 oktober, 14u00, of zoveel eerder als het maximaal aantal aanvragen bereikt... 
 

Maximum aantal ontwikkeladviezen bereikt
De kosteloze ontwikkeladviezen die het kabinet beschikbaar stelt via de regeling NL Leert Door voorzien in een grote behoefte. Vanaf 1 augustus konden mensen een kortdurend traject aanvragen bij een loopbaanadviseur om zicht te krijgen op de arbeidsmarktkansen die er in deze recessie voor hen zijn. Veel sneller dan verwacht is het maximum aantal inschrijvingen bereikt.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.