Doorgaan naar hoofdcontent

Materialen beschikbaar voor retourmedicatie in Week van Ons Water

 

 
 
Materialen beschikbaar voor retourmedicatie in Week van Ons Water
Materialen voor het organiseren van retourmedicatie in de Week van Ons Water van 10 tot 25 oktober zijn beschikbaar voor apotheekteams. In de inzamelweek vragen de zorg- en watersector samen aandacht voor de effecten van geneesmiddelen op het milieu en de waterkwaliteit. Tijdens de inzamelweek maken apothekers het publiek bewust van het grote belang om ongebruikte geneesmiddelen retour te brengen... 
 
Kwetsbare oudere staat centraal in zorgnetwerk Utrecht-Overvecht, maar samenwerking huisarts en wijkverpleging staat onder druk
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) kijkt niet alleen naar de kwaliteit van de zorg die professionals of organisaties bieden, maar ook naar hoe zij hierbij samenwerken. En hoe zij in het zorgnetwerk de zorg afstemmen op de behoefte en wensen van de cliĆ«nt. Een van de gebieden die IGJ heeft bezocht voor dit netwerktoezicht is Utrecht-Overvecht. Op deze pagina het rapport van dit toezicht. 
 
Nieuwe probitrelaties voor monitoring van risicovolle gebieden
De Toetsgroep probitrelaties heeft voor veertig giftige stoffen nieuwe probitrelaties bepaald. Probitrelaties geven duidelijkheid over de risico's die kleven aan het gebruik van giftige stoffen. 
 
Nieuw apparaat voorkomt bloedprikken bij pasgeboren baby's
De afdeling Kindergeneeskunde van Tergooi heeft een apparaat in gebruik genomen dat bij pasgeboren baby's het bilirubinegehalte meet via de huid. Door te meten met deze transcutane bilirubinemeter is een prik om bloed af te nemen vaak niet nodig.  Het bericht Nieuw apparaat voorkomt bloedprikken bij pasgeboren baby's verscheen eerst op Tergooi.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.