Doorgaan naar hoofdcontent

Letter to malaria partners (September 2020)

 

 
 
Letter to malaria partners (September 2020)
This letter will focus largely on WHO's efforts to address the double challenge of malaria & COVID-19. Our work in recent months has been carried out in close collaboration with country-based experts... 
 
Haaruitval door gebruik dimethylfumaraat
Patiƫnten met multiple sclerose of psoriasis kunnen door het gebruik van dimethylfumaraat last krijgen van haartuitval. Dat blijkt uit meldingen die Bijwerkingencentrum Lareb heeft ontvangen. 
 
Fisher Farma sluit deuren: 85 banen verloren
Farmaceutisch bedrijf Fisher Farma in Lelystad, onderdeel van Mosadex Groep, stopt zijn activiteiten, waardoor 85 medewerkers boventallig zijn verklaard. Volgens het bedrijf is parallelimport niet meer rendabel door de aanscherping van de Wet geneesmiddelprijzen (WGP). 
 
Welzijn Nederlandse kinderen wederom hoog
Nederlandse kinderen scoren wederom hoog op welbevinden in vergelijking met andere kinderen in westerse landen. Dat blijkt uit een rapport van UNICEF dat op 3 september is gepubliceerd. Het is de derde keer dat UNICEF grootschalig onderzoek doet naar het welbevinden van kinderen. De eerste twee keer, in 2007 en 2013, voerde Nederland ook de lijst aan.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.