Doorgaan naar hoofdcontent

Kuipers: vanaf komend weekend overal minder reguliere zorg

 

 
 
Kuipers: vanaf komend weekend overal minder reguliere zorg
De maatregelen van het kabinet om het aantal coronabesmettingen te beperken komen te laat, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ): "Komend weekend behandelen de ziekenhuizen ongeveer duizend coronapatiënten. Dat is voor bijna alle ziekenhuizen niet te combineren met de reguliere zorg." 
 
'Digitale Patiëntreis biedt naadloze overgang zorg naar ziekenhuis'
Meander Medisch Centrum biedt patiënten voortaan de mogelijkheid om eenvoudiger meer digitale informatie over hun afspraak in te zien. Het ziekenhuis heeft daartoe de ZorgDomein Digitale Patiëntreis ingevoerd. De betrokken partijen delen hun visie op de ontwikkeling van en keuze voor deze digitale stap. 
 
Philips en Enovation willen XDS-netwerken van ziekenhuizen koppelen
Philips en Enovation starten met steun van het ministerie van VWS een initiatief om regionale XDS-netwerken van ziekenhuizen aan elkaar te koppelen. Op die manier moet het mogelijk worden om op landelijke schaal digitaal gegevens uit te wisselen. 
 
NZa brengt gevolgen van corona-uitbraak voor behandeling hart- en vaatziekten in kaart
De behandeling van patiënten met hart- en vaatziekten is na een duidelijk afname door de corona-uitbraak over het algemeen weer terug op het niveau van dezelfde periode vorig jaar. Er werd in het voorjaar vooral zorg afgeschaald bij de specialismen cardiologie, heelkunde en thoraxchirurgie. Dat blijkt uit de eerste analyse van de Nederlandse Zorgautoriteit over de gevolgen van de corona-uitbraak...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.