Doorgaan naar hoofdcontent

Kabinet investeert structureel in digitale zorg

 

 
 
Kabinet investeert structureel in digitale zorg
Het kabinet investeert de komende jaren structureel in digitale zorg, zoals via de Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET) voor zorgaanbieders. Dat schrijft de regering-Rutte in een toelichting op de gisteren gepresenteerde Miljoenennota. Tijdens de crisis hebben digitale toepassingen hun waarde bewezen, zo stelt het kabinet. Voor de SET-regeling is dit jaar in totaal 77 miljoen euro... 
 
Rioolwateronderzoek op coronavirus door heel Nederland
Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu onderzoekt nu samen met de waterschappen door heel Nederland het rioolwater op aanwezigheid van het nieuwe coronavirus. In totaal gaat het om meer dan 300 meetpunten bij rioolwaterzuiveringsinstallaties verspreid over Nederland. 
 
Verzoek tot overname handelsvergunning Pentothal
Het bedrijf Hospira B.V. heeft medicijnautoriteit CBG geïnformeerd dat zij de vergunning voor het geneesmiddel Pentothal (thiopental) per 31 december 2020 wil laten doorhalen vanwege bedrijfseconomische redenen. Het medicijn wordt daarmee definitief van de markt gehaald. Het gaat hierbij om het poeder voor injectie 500 mg (RVG 11772). 
 
Wetenschapsagenda 14 september tot en met 18 september 2020


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.