Doorgaan naar hoofdcontent

Interacties tussen kankermedicijnen en kruidenpreparaten

 

 
 
Interacties tussen kankermedicijnen en kruidenpreparaten
Veel patiënten met kanker gebruiken kruidenpreparaten. Van enkele van deze preparaten zijn interacties met kankermedicijnen bekend. De meeste interacties zijn slecht onderbouwd en de klinische relevantie is vaak onduidelijk. Dit artikel beschrijft een aantal interacties tussen kankermedicijnen en kruidenpreparaten. 
 
Pijnmeetmethoden in vroege fase van geneesmiddelonderzoek
Pijnmodellen worden in vroeg-klinisch onderzoek gebruikt om onderzoekers te helpen bij het nemen van beslissingen over de juiste dosis, pijnindicatie en patiëntpopulatie. Dit artikel geeft een overzicht van de beschikbare modellen, en bespreekt de toegevoegde waarde van zulke modellen in het ontwikkelingstraject van een (nieuw) analgeticum. 
 
Patiëntportaal Amsterdam UMC toegankelijk via DigiD
Het Amsterdam UMC biedt patiënten die gebruik willen maken van het patiëntenportaal Mijn Dossier nu ook de optie in te loggen met behulp van hun DigiD. Dit betekent dat patiënten die hun gegevens willen inzien daarvoor niet meer eerst naar de inschrijfbalie van het ziekenhuis of de poliklinieken hoeven te gaan. Het Amsterdam UMC is het eerste ziekenhuis die deze vorm van identificatie in gebruik... 
 
Update maatregelen coronavirus Zuyderland GGz
The post Update maatregelen coronavirus Zuyderland GGz appeared first on Zuyderland.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.