Doorgaan naar hoofdcontent

Google Cloud niet populair bij ziekenhuizen

 

 
 
Google Cloud niet populair bij ziekenhuizen
Dat Google Cloud ambities heeft om haar dienstverlening ook binnen de gezondheidsbranche breed te laten landen, is geen nieuws. Die ambities liggen echter al geruime tijd onder een vergrootglas van zowel de politiek als privacy waakhonden. Uit een rondgang van BNR langs Nederlandse ziekenhuizen blijkt dat zij ook niet bepaald staan te springen om medische gegevens bij Google Cloud onder te... 
 
Tijdige transmurale palliatieve ouderenzorg
Hoe kunnen we de zorg zo organiseren dat we rekening houden met de palliatieve zorgbehoefte van ouderen? In haar blog vertelt senior onderzoeker Marjon van Rijn hoe het oprichten van een transmuraal team palliatieve zorg, een transmuraal zorgpad en interprofessioneel opleiden hier bij helpen. 
 
Eindejaarsintrekkingen geneesmiddelen voor mensen
Verzoeken tot intrekking van handelsvergunningen en parallelhandelsvergunningen per 31 december 2020, de zogenoemde 'eindejaarsintrekkingen' voor geneesmiddelen voor de mens, moeten uiterlijk op 1 november 2020 door het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) ontvangen zijn om op tijd afgehandeld te worden. 
 
Ziekenhuisopnamen voor middelengebruik, 2015-2018
Het aantal (personen met) ziekenhuisopnamen met diagnosen gerelateerd aan middelengebruik, naar leeftijd en geslacht, 2015-2018.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.