Doorgaan naar hoofdcontent

Digitale diabeteszorg wordt structureel onderdeel zorgaanbod

 

 
 
Digitale diabeteszorg wordt structureel onderdeel zorgaanbod
Tijdens de coronacrisis hebben veel vormen van zorgverlening een digitaliseringsslag gemaakt. Zo ook de zorg voor diabetes type 1 patiënten, behorend tot een van de risicogroepen van COVID-19. Diabetes zorgaanbieder Diabeter heeft nu besloten dat de digitale diabeteszorg, in samenwerking met zorgverzekeraar Zilveren Kruis, permanent aangeboden zal blijven worden. Het bericht Digitale... 
 
Een kwalitatief betere en meer zichtbare paramedische zorg
In het programma Paramedische Zorg werken 6 beroepsgroepen, de Patiëntenfederatie en Zorgverzekeraars Nederland aan een kwalitatief betere en ook meer zichtbare paramedische zorg. In een interview legt commissievoorzitter Joost Dekker uit hoe de beoogde resultaten een belangrijke bijdrage leveren aan een gezondheidszorg waarin het dagelijks functioneren van patiënten centraal staat. 
 
Meer mensen laten zich testen bij klachten, thuisblijven blijft lastig
Sinds de recente opleving van het nieuwe coronavirus, ervaren meer mensen het virus als bedreigend. Tegelijk is het draagvlak voor de maatregelen toegenomen en houden mensen zich beter aan de gedragsadviezen. 
 
Dwarsliggers van hergebruikt plastic en zwavelbeton het meest duurzaam
Dwarsliggers van hergebruikt plastic en van zwavelbeton zijn het meest duurzaam voor het milieu. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, dat in opdracht van spoorbeheerder Prorail is uitgevoerd.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.