Doorgaan naar hoofdcontent

130 kilo somberheid

 

 
 

130 kilo somberheid
 Florrie van der KampEr staat een nieuwe patiĆ«nte gepland om negen uur, maar ze verschijnt nu al voor de tweede keer niet. Irritant, een gat van drie kwartier in mijn agenda. De eerste keer heb ik haar voicemail ingesproken met het bericht dat een van ons zich misschien vergist heeft en dat ze de praktijk kan bellen voor een nieuwe afspraak. Dat heeft ze gedaan, dus blijkbaar wil ze wel. Met... 
 

Mijn 'bipo'-zus wil dood
AnoniemHet is Goede Vrijdag, de Corona-pandemie lijkt over zijn hoogtepunt. Ik schiet vol.'Zussie' (58 j) is ingegaan op mijn aanbod aanwezig te zijn bij haar gesprek met haar spv-er. Nu komt het erop aan. Ze zit alweer vijf maanden, sinds haar intake, en haar vertrek bij een incompetente vrijgevestigde psychiater-psychotherapeut, weer in een diepe depressie. Nadat ze drie dagen haar bed niet was... 
 

'Ik hoor bij jou.....'
 Danielle de Vries Ik voel het, elke dag een beetje meer. Alsof de glans van alles af gaat, alles steeds doffer wordt. Alsof de tonen steeds lager en monotoon worden, alsof cola niet meer naar cola smaakt. Alsof het heel langzaam mistig gaat worden, de wereld bedrukkend is. De mensen steeds verder weg lijken te staan en alsof ik, ik niet meer ben en dit het einde hoort te zijn."Ga toch...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.