Doorgaan naar hoofdcontent

VWS en GGD’en roepen op: ‘Testen: graag! Maar alleen bij klachten’

 

 
 
VWS en GGD'en roepen op: 'Testen: graag! Maar alleen bij klachten'
Steeds meer mensen zonder klachten die kunnen duiden op het coronavirus, melden zich voor een coronatest. De afgelopen week steeg het aantal testen met zo'n 40%. Dit legt grote druk op de testketen en testcapaciteit van de GGD'en en laboratoria. Momenteel kan nog iedereen die zich meldt worden getest. Om de beschikbare capaciteit optimaal te benutten, roepen het ministerie van VWS en de GGD'en... 
 
Herstartblog De derde levensfase: in en na de coronacrisis
Het is zomer 2020. Vanwege corona is het een andere zomer dan we gewend zijn. De afgelopen maanden lieten zien dat er veel verschillen zijn in wat ouderen kunnen, willen en doen. Met deze blog herstarten we de reeks die we voor de coronacrisis zijn begonnen. Over wat we nodig hebben om het potentieel van de derde levensfase te verzilveren. Juist nu kunnen we kijken naar wat wél mogelijk is. 
 
Mechteld Vermeulen, internist-endocrinoloog | CWZ Nijmegen 
 
Verscherpt toezicht voor thuiszorg Doruk B.V.
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Thuiszorg Doruk B.V. in Almelo vanaf 14 augustus 2020 onder verscherpt toezicht gesteld. Doruk biedt thuiszorg en dagopvang. Er zijn risico's voor de kwaliteit en veiligheid van zorg. De maatregel duurt zes maanden.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.