Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe maatregelen bij terugkeer uit landen met code oranje of rood

 

 
 
Nieuwe maatregelen bij terugkeer uit landen met code oranje of rood
Met het oog op een mogelijke toename van patiënten die terugkeren van een (vakantie)reis uit een land of regio waar code oranje of rood geldt, neemt Ziekenhuis Gelderse Vallei aanvullende maatregelen voor de veiligheid van patiënten en medewerkers. 
 
Informatiestandaard voor het ophalen medische gegevens uit huisartsdossier voor spoedzorg gereed
SEH-artsen, ambulanceverpleegkundigen, verpleegkundige centralisten kunnen de professionele samenvatting (PS) van de patiënt uit het huisartsdossier opvragen. Met deze extra informatie kunnen zorgverleners de melding adequaat afhandelen en de juiste spoedzorg verlenen. 
 
UMC Utrecht: Physician Assistant cruciaal voor zorg
De physician assistant (PA) is niet meer weg te denken van de afdeling neonatologie in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) van het UMC Utrecht. Deze zorgprofessionals zijn cruciaal voor de continuïteit en kwaliteit van zorg. 
 
Minder aanmeldingen bij RvdK tijdens de lockdown
De eerste zes maanden van 2020 was de instroom van onderzoeken bij de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) vergelijkbaar met dezelfde periode in 2019. Tijdens de lockdown vanwege het coronavirus in het tweede kwartaal nam het aantal aanmeldingen echter wel af.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.