Doorgaan naar hoofdcontent

‘Meeste coronapatiënten opgenomen in Amsterdam en Rotterdam’

 

 
 
'Meeste coronapatiënten opgenomen in Amsterdam en Rotterdam'
Het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis ligt is dinsdag niet veranderd. Het zijn er 109, precies evenveel als op maandag. Ruim de helft ligt in een ziekenhuis in de zorgregio's rond Amsterdam en Rotterdam, meldt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. "Dit komt overeen met de regionale verschillen in het aantal nieuwe besmettingen." 
 
NZa-Special: Communicatie met patiënten in coronatijd
In de huidige tijd wordt veel gevraagd van de zorgprofessional en van de patiënt. Naast extra veiligheidsmaatregelen, flexibiliteit en geduld, gaat het ook om effectieve communicatie. Om gezondheidsschade te voorkomen is het belangrijk dat patiënten weten waar ze terecht kunnen met hun zorgvraag. Patiëntenfederatie Nederland, het RIVM, het ministerie van VWS en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)... 
 
Notis op 6 augustus 2020 niet bereikbaar
05-08-2020 | 08:09 
 
Grotere rol apothekers bij vaccineren wereldwijd
In zeker zesendertig landen dienen openbaar apothekers vaccinaties toe, en in nog eens zestien landen bestaan plannen hiervoor. Het gaat dan vooral om inentingen tegen griep, hepatitis B en tetanus. Dat blijkt uit een enquête van de internationale apothekersorganisatie FIP.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.