Doorgaan naar hoofdcontent

Aftrap ZonMw sessies over ME/CSV

 

 
 
Aftrap ZonMw sessies over ME/CSV
Het Erasmus MC en ZonMw geven op 25 augustus het startsein voor een reeks werksessies over chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CSV). Hoogleraar Peter van der Spek is erbij en blikt alvast vooruit. 
 
Antibiotica uit bloembollen
Steeds meer bacteriën zijn resistent voor antibiotica. Een berucht voorbeeld daarvan is MRSA, ook wel 'de ziekenhuisbacterie' genoemd. Een alternatief voor de steeds vaker falende antibioticum-therapie zou 'faag'-therapie kunnen zijn waarin een bacteriofaag, een soort killervirus, de bacterie aanvalt en doodt. Maar er is nog een pijl op de boog in de strijd tegen bacteriën: de bloembol. 
 
'Stappenteller' voor rolstoelgebruikers
Bewegen is goed voor de gezondheid. Dat geldt natuurlijk ook voor rolstoelgebruikers. De afdeling Revalidatie van het Erasmus MC ontwikkelde voor hen, samen met Rijndam Revalidatie, een activity tracker ofwel 'stappenteller'. 
 
Stel prioriteiten voor blijvende doorontwikkeling digitale zorg na corona
Fysieke zorg was tijdens de coronacrisis vaak niet mogelijk. Om toch zorg te kunnen leveren, zetten zorgaanbieders digitale zorg op grote schaal in. Het ministerie van VWS vroeg de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving wat zij kan doen om dit op een zinvolle manier te behouden. In het vandaag aan Minister Van Ark aangeboden advies doet de Raad drie concrete aanbevelingen: stel prioriteiten,...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.