Doorgaan naar hoofdcontent

Vier ziekenhuizen starten proef tegen medicijnverspilling

 

 
 
Vier ziekenhuizen starten proef tegen medicijnverspilling
Vier ziekenhuizen starten een proef tegen medicijnverspilling. Ongebruikte kankermedicijnen krijgen een extra verzegeling en temperatuursensoren waardoor ze een tweede keer gebruikt kunnen worden. Daarmee hopen ze op jaarbasis € 1,5 miljoen te besparen. 
 
IKNL: Vijfduizend kankerdiagnoses nog niet gesteld
In maart, april en mei zijn 20-25% minder nieuwe diagnoses van kanker gesteld, waarschijnlijk doordat mensen bezoek aan de huisarts uitstelden vanwege COVID-19. Het gaat in totaal om vijfduizend uitgestelde kankerdiagnoses. 
 
NZa: passende zorg vereist aanpassing van de bekostiging van zorg
De Nederlandse Zorgautoriteit adviseert de minister voor Medische Zorg om de bekostiging van de zorg zo spoedig mogelijk gezamenlijk – overheid, zorgvragers, zorgaanbieders en zorgverzekeraars – aan te pakken. Deze kent nu vooral prikkels die sturen op productie, maar niet op zorg die bijdraagt aan de ervaren kwaliteit van leven en onvoldoende aan de ervaren kwaliteit van zorg. 
 
EACH statement: Kinderen zijn geen kleine volwassenen
EACH, de European Association for Children in Hospital, is een internationale overkoepelende organisatie die openstaat voor Europese niet-gouvernementele, non-profit nationale verenigingen die zich bezighouden met het welzijn van kinderen in ziekenhuizen en andere gezondheidsdiensten. EACH roept alle regeringen, beleidsmakers, personeel in ziekenhuizen en in alle andere zorginstellingen, evenals...


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.