Doorgaan naar hoofdcontent

Opstarten van het Fertiliteitscentrum

 

 
 
Opstarten van het Fertiliteitscentrum 
 
HagaZiekenhuis stopt voorlopig met vragenlijsten ConsultAssistent voor polikliniek KNO
Het HagaZiekenhuis is voorlopig gestopt met het gebruik van de digitale vragenlijsten van ConsultAssistent. Uit onderzoek bleek dat op een aantal punten niet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wordt voldaan. Patiënten van het specialisme Keel, Neus en Oorheelkunde (KNO) vulden vragenlijsten in voor en na hun afspraak in het ziekenhuis, maar dat gebeurde niet geheel conform de... 
 
Haga ziekenhuis weer in fout met patiëntgegevens
Het HagaZiekenhuis is opnieuw de fout in gegaan met patiëntgegevens. Twee jaar lang heeft het hospitaal gegevens van patiënten van de KNO-afdeling gedeeld met een bedrijf terwijl dat niet conform de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) gebeurde. Dat heeft Haga bekendgemaakt. 
 
Fillers kunnen leiden tot afsterven weefsels en blindheid
Het inspuiten van fillers kan leiden tot het afsterven van weefsel en in het slechtse geval zelfs tot blindheid. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC dat is gepubliceerd in Aesthetic Surgery Journal. Dit gebeurt wanneer een filler, meestal hyaluronzuur, per ongeluk in een bloedvat wordt gespoten waardoor dit verstopt raakt en het huidweefsel of de oogzenuw afsterft.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.