Doorgaan naar hoofdcontent

‘Flexibiliteit ICT én medewerkers must voor toekomst’

 

 
 
'Flexibiliteit ICT én medewerkers must voor toekomst'
Carina Hilders, directievoorzitter van het Reinier de Graaf-ziekenhuis in Delft vertelt in ICT&health 4 over de impact van de coronacrisis op haar werk als bestuurder. Samen met het crisismanagementteam zorgde zij ervoor dat het ziekenhuis optimale zorg kon blijven bieden. De reguliere zorg werd tegelijkertijd veel digitaler. Carina vertelt hoe digitalisering in de zorg zeker tijdens de... 
 
Borstkankerscreening met MRI kosteneffectief sterfte verminderen
MRI-screening kan kosteneffectief sterfte verminderen bij vrouwen met een risico van 20 procent of meer om in hun leven borstkanker te krijgen, bijvoorbeeld omdat borstkanker vaker in de familie voorkomt. 
 
'Verpleegkundigen zijn nog niet klaar voor tweede coronagolf'
Verpleegkundigen zijn nog steeds uitgeput van de coronapiek van afgelopen voorjaar. Daarvoor waarschuwt psycholoog Annemiek Nooteboom die personeel van het Amsterdam UMC ondersteunde, op 30 juli 2020 in NRC. 
 
Aanscherpte bezoekregeling nog steeds van kracht
Sinds dit voorjaar is onze bezoekregeling aangescherpt om verspreiding van het coronavirus te beperken. Deze regeling blijft voorlopig nog van kracht. Patiënten mogen meerdere malen per dag bezoek ontvangen. Per bezoekmoment mag dit een andere persoon zijn, maar er is maximaal 1 bezoeker per keer welkom.  


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.