Doorgaan naar hoofdcontent

Doodsoorzaken, januari-april 2020

 

 
 
Doodsoorzaken, januari-april 2020
Deze tabel bevat cijfers over doodoorzaken van overledenen in januari tot en met april 2020. 
 
Één op de vijf zorgvacatures niet opgevuld
In de gezondheidszorg is ruim één op de vijf vacatures onvervulbaar. Vooral verpleegkundigen zijn moeilijk te vinden, met name cardiologisch verpleegkundigen (82% van de vacatures onvervulbaar), verpleegkundig specialisten (70%) en ic-verpleegkundigen (60%). Dat blijkt uit de nieuwe arbeidsmarktindicator van ABN AMRO. 
 
Meerjarige zorgovereenkomst GGZ NHN en Zilveren Kruis
Consumenten in de regio Noord-Holland-Noord die verzekerd zijn bij Zilveren Kruis en geestelijke gezondheidszorg behoeven kunnen daarvoor de komende jaren ook in hun eigen regio terecht. De verzekeraar heeft daarvoor met GGZ NHN een contract tot en met 2023 gesloten. De geestelijke zorgverlener biedt onder andere specialistische zorg in de wijk, patiëntgerichte behandelingen en 24/7 digitale... 
 
Deel 3: Klaar met de Kilo's / E-Health helpt!
Deze zomer volgen we Brigitte Brands in haar strijd tegen de kilo's. Voordat wordt besloten of Brigitte in aanmerking komt voor een operatie, heeft ze al een heel traject doorlopen. Zo bezoekt ze de commitment group en verdiept zij zich in BePatient, de internetomgeving die speciaal is opgesteld om obesitaspatiënten te begeleiden.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.