Doorgaan naar hoofdcontent

Presentations - Webinar on “COVID-19 and the Kidney" in collaboration with ERKNet (8 June 2020)

 

 
 
Presentations - Webinar on "COVID-19 and the Kidney" in collaboration with ERKNet (8 June 2020) 
 
Corona-crisis heeft (nog) geen noemenswaardige effect op wachttijden ggz
In de cijfers van de maand mei is nog weinig herstel in het aantal behandelingen in ziekenhuizen te zien na de corona-uitbraak. Dit beeld kan vertekend zijn, mogelijk omdat nog niet alle behandelingen in ziekenhuizen geregistreerd zijn. In de ggz heeft de corona-uitbraak vooralsnog weinig verandering gebracht in de wachttijden. Het aantal verwijzingen naar zowel de ggz als de ziekenhuiszorg neemt... 
 
Opnieuw versoepeling bezoekregeling woonlocaties
De bezoekregeling voor onze woonlocaties wordt versoepeld. Dit betekent dat bewoners hun dierbaren vaker en met meerdere personen tegelijk kunnen ontvangen. De ingangsdatum van de versoepelde bezoekregeling verschilt per woonlocatie. De eerste contactpersonen van de bewoners zijn hierover geïnformeerd. 
 
Signalen fraude in de zorg 2019
Het Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ) kreeg in 2019 in totaal 613 signalen over zorgfraude die waren verzameld door 8 partners in het knooppunt. Dat is een stijging van 10 procent ten opzichte van 2018: toen ging het om 558 signalen. Dit staat in het rapport 'Signalen fraude in de zorg 2019'. Minister De Jonge (VWS) heeft het rapport naar de Tweede Kamer gestuurd.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.