Doorgaan naar hoofdcontent

NZa stelt nieuwe uitgangspunten vast voor informatieverstrekking over zorg

 

 
 
NZa stelt nieuwe uitgangspunten vast voor informatieverstrekking over zorg
De Nederlandse Zorgautoriteit heeft een aantal uitgangspunten opgesteld waar de informatieverstrekking richting patiënten en verzekerden aan moet voldoen. Met deze uitgangspunten geven we uitdrukking aan de al langer ingezette omslag van méér informatie naar vooral bruikbare informatie. 
 
Column 'Over medicijnen': Hooikoorts of corona?
Sinds afgelopen maandag zijn de maatregelen rond de coronacrisis weer een stapje verder versoepeld. Uiteraard alles op anderhalve meter afstand, maar terrassen kunnen weer open, middelbare scholieren mogen weer naar school en de basisscholen gaan zelfs weer volledig open vanaf komende maandag. Verder blijft het advies: 'bij gezondheidsklachten blijf je thuis'. Maar hoe moet dat nu met uw... 
 
VIG schetst ambities geneesmiddelenbeleid tot 2021-2025
Medicijnen en vaccins leveren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van de zorg in Nederland. Daardoor kunnen veel patiënten blijven werken en meedoen in de maatschappij. Investeren in geneesmiddelen is investeren in een gezond en welvarend Nederland. 
 
Gerard Schouw in Buitenhof: coronavaccin voor iedereen beschikbaar
'Wetenschappers, overheden en farmaceutische bedrijven hebben afgesproken: als er een vaccin komt tegen COVID-19, dan is het voor de wereld beschikbaar.' Dat zei Gerard Schouw, directeur Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, zondag in Buitenhof.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.