Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe genen de reis van een virus verraden

 

 
 
Hoe genen de reis van een virus verraden
Whole Genome Sequencing, het analyseren van de genetische informatie, is de nieuwste tool om te achterhalen waar virussen vandaan komen, te voorspellen waar ze naar toe reizen en om strategieën te bedenken om verspreiding in te dammen. Hoe werkt dat precies en hoe is dit ingezet bij covid-19? 
 
Podcast: een terugblik op de coronacrisis met Diederik Gommers
Diederik Gommers, hoofd van de Intensive Care van het Erasmus MC, blikt terug op de piek van de pandemie, toen angst en overvolle IC's domineerden. Door de coronacrisis werd Gommers een bekende en populaire Nederlander. Mark de Bruijn en Jelle Visser in gesprek met Gommers over schuldgevoel, het zwartboek bij een eventuele tweede coronagolf en een carrière buiten het ziekenhuis. 
 
Ethische dilemma's in coronatijd
Mag familie op bezoek bij een ernstig zieke patiënt met covid-19? Dit is maar een van de dilemma's waarmee zorgverleners door de coronagolf te maken kregen. Er kwam een telefonische hulplijn, de ethifoon. 
 
Gezond leven in een fastfoodparadijs
Na de gedwongen 'coronasluiting' openen cafés, restaurants en schoolkantines binnenkort weer. Goed nieuws voor ondernemers. Maar geldt dat ook voor de gezondheid van Rotterdammers?


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.