Doorgaan naar hoofdcontent

Corona-time

 

 
 
Corona-time
Nieuwe column Swanny Kremer: Corona-time "Ze belt mij precies op de afgesproken tijd. Ik zit er al klaar voor. Ik heb een belafspraak met mijn 'kankertherapeut'." Het bericht Corona-time verscheen eerst op Zorgethiek.nu. 
 
Rijnstate - Veilig bezoek aan de polikliniek 
 
5 jaar Participatiewet: hoe kan het beter?
De Participatiewet leidt niet tot meer baankansen, zo oordeelde het SCP eind 2019. Gemeenten waren niet blij met de kritiek, maar worstelen ook met de uitvoering van de wet tegen de achtergrond van strenge regels en krappe budgetten. Tijd voor een pas op de plaats. Wat heeft de Participatiewet in de afgelopen 5 jaar teweeggebracht, wat leren we daarvan? Het is de centrale vraag in recent... 
 
Slagingskans therapie vergroten door cultuursensitieve benadering
Veel statushouders die recent naar Nederland zijn gekomen ondervinden psychische problemen. Uit een grootschalig onderzoek onder Syriërs in Nederland blijkt bijvoorbeeld dat 41% van de Syriërs als psychisch ongezond aangemerkt kan worden. Maar wat doe je als behandelaar als je Syrische patiënt niet meer komt opdagen? Of als het woord 'depressie' niet in het Eritrees blijkt te bestaan?


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.