Doorgaan naar hoofdcontent

Ton de Boer (CBG): Waarom doen we zo moeilijk?

 

 
 
Ton de Boer (CBG): Waarom doen we zo moeilijk?
Ton de Boer, voorzitter van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG), legt in zijn column uit waarom het zo belangrijk is dat de medicijnautoriteit kritisch blijft bij het beoordelen van medicijnen, ook nu de wereld met smart wacht op een genee... 
 
Eindelijk aanpassing richtlijn RIVM: professional bepaalt of bescherming nodig is
De RIVM-richtlijn voor het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen buiten het ziekenhuis is eindelijk aangepast. Voortaan mogen zorgmedewerkers, als de specifieke situatie daarom vraagt, op basis van hun professionele inzichten en ervaring beredeneerd afwijken van deze uitgangspunten en medische beschermingsmiddelen gebruiken. 
 
MST over op Horizontaal Toezicht Zorg
MST gaat met terugwerkende kracht per 1 januari 2020 over op Horizontaal Toezicht Zorg. Dit zorgt ervoor dat alle registratie in één keer goed voor de patiënt wordt geregeld. 
 
Verhalen over de coronacrisis
Hoe houd je anderhalve meter afstand als je nauwelijks kunt zien? Wat doet het met je als er corona uitbreekt bij de zorginstelling waar je werkt? En hoe is het om in deze tijd voor een kind met ernstig meervoudige beperking te zorgen? In een serie interviews doen Alisha, Sander en Serpil hun verhaal.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.