Doorgaan naar hoofdcontent

Gerard Schouw zondag in Buitenhof over rol geneesmiddelenbedrijven in tijden van corona

 

 
 
Gerard Schouw zondag in Buitenhof over rol geneesmiddelenbedrijven in tijden van corona
De zoektocht naar een vaccin tegen COVID-19 is in volle gang. De hele wereld kijkt reikhalzend uit naar een middel dat gaat helpen om de pandemie te bezweren. De geneesmiddelensector speelt daarin een sleutelrol. 
 
Vul uw e-mailadres en telefoonnummer in MijnElkerliek in
Er is een grote maatschappelijke verandering als gevolg van de corona-pandemie. Zoals u overal leest, heeft dit grote gevolgen in de zorg en dus ook in het Elkerliek ziekenhuis. 
 
Santiz ziekenhuizen in de Achterhoek onder verscherpt toezicht
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Santiz, met ziekenhuizen in Doetinchem en Winterswijk, voor zes maanden onder verscherpt toezicht gesteld. De inspectie heeft vooral zorgen over de aanhoudende bestuurscrisis die op lange termijn een risico voor de kwaliteit van de zorg is. Volgens de IGJ leveren de beide ziekenhuizen nu goede zorg. 
 
Onderzoek: Inkoopervaringen geneeskundige zorg voor specifieke patiëntgroepen
Er zijn goede stappen gezet in het  verplaatsen van geneeskundige zorg aan specifieke patiëntgroepen (gzsp) vanuit een tijdelijke subsidieregeling naar de Zorgverzekeringswet. Dat blijkt uit de quickscan Geneeskundige zorg voor specifieke patiëntgroepen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.