Doorgaan naar hoofdcontent

Studiebeurzen voor Gender in Research - Erasmus Summer Course

 

 
 
Studiebeurzen voor Gender in Research - Erasmus Summer Course
Deze zomer organiseren ZonMw en het Erasmus MC voor de tweede keer een cursusprogramma rondom sekse en gender in gezondheid en gezondheidsonderzoek, als onderdeel van het Erasmus Summer Programme. Het Kennisprogramma Gender en Gezondheid stelt 20 Gender in Research Fellowships beschikbaar voor PhD-studenten en post-docs om deel te kunnen nemen aan het programma. 
 
Zorgverzekeraars nemen maatregelen om zorgaanbieders te ondersteunen tijdens coronacrisis
Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft een brief opgesteld voor alle zorgaanbieders die worden geraakt door de coronacrisis. Eerder lieten ze ziekenhuizen, huisartsen en aanbieders van langdurige zorg al weten hoe ze willen helpen. 
 
Europese standaarden medische hulpmiddelen gratis beschikbaar voor productieverhoging
Vanwege de Coronacrisis werkt de Europese Commissie samen met de industrie en lidstaten om zoveel mogelijk mondkapjes, handschoenen, operatiekleding en andere medische hulpmiddelen beschikbaar te maken. Dat gebeurt met een productieverhoging door bestaande fabrikanten, het mogelijk maken van import en het opstarten van alternatieve productiemethoden van apparatuur. 
 
LangeLand Ziekenhuis behaalt CZO erkenning voor opleiding Endoscopieverpleegkundige
Op 10 februari jl. heeft de afdeling Endoscopie de CZO erkenning voor de opleiding tot Endoscopieverpleegkundige behaald. In februari en mei van dit jaar ontvangen twee leerling-endoscopieverpleegkundigen van het ziekenhuis het officieel CZO erkend diploma. Dit diploma wordt in heel Nederland geaccepteerd.


Actueel zorgnieuws in jouw mailbox ontvangen?
Direct het hele artikel lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.